Molendagboek
Het leven zoals het is "Molenaar"
Spandoek voor actie "Toon uw hart voor De Keer"
Verslag van 14/09/2008

 Door een vraag van het actiecomité Red De Keer en om onze steun te betuigen, werd een spandoek opgehangen aan de molen. Het was de bedoeling van deze tussen de twee wiekentoppen te hangen.

Het spandoek, een stuk zeil van een vrachtwagen, had aan de uiteinde ringen, waaraan de koorden konden bevestigd worden. De touwen werden bevestigd aan de stalen roeden.

   

Na een aantal correcties en het verder opspannen van het zeil werden de wieken een halve toer verder gedraaid. Het spandoek hing nu zo'n 30 meter boven de Oelegemse grond.

Echter het prachtige aanblik duurde niet lang. Een beetje wind zorgde ervoor dat het zeil begon te wapperen en tot onze verbazing een trilling veroorzaakte die het stalen wiekenkruis deed heen en weer bewegen.

Deze opstelling was niet verantwoord en dus werd besloten het zeil zo snel mogelijk weer van het wiekenkruis te halen. Na het avondeten, zouden we een andere mogelijkheid uitproberen.

Met man en macht werd omstreeks 19u15 een nieuwe oplossing uitgewerkt. Wij, de drie molenaars, Luk, Joël en Jan, werden al gauw bijgestaan door Veerle en nog enkele mensen van het actiecomité.

Het zeil werd in tweeën geknipt. Bijkomende ogen werden gemaakt in het zeil en touwtjes werden op maat geknipt. Vervolgens bevestigde we elk stuk zeil op de beplanking van tegenovergestelde wieken. Na klim, bevestig, hang en corrigeerwerk konden we om 22u30 trots het resultaat bewonderen. Misschien niet meer zo spectaculair, maar wel beter leesbaar.

Wilt u uw hart tonen op 3 en 4 okt voor De Keer en de leefbaarheid van Oelegem, Wommelgem en de hele gemeente Ranst?
Dan verwijzen wij u graag door naar de website van www.reddekeer.be

 

Geplaatst op 17/09/2008 17:36:00 door Joël