Activiteiten

ACTIVITEITEN: ONDERSTAANDE IS STEEDS ONDER VOORBEHOUD DAT DE HUIDIGE CORONAMAATREGELEN NIET VERSTRENGEN

Meulenmaal
Sinds september zijn we opnieuw gestart met het maandelijkse Meulenmaal op de tweede zondag van de maand. Je moet op voorhand reserveren via info@debrakken.be en kiezen voor de sessie van 10.30 uur, 12.30 uur of 14.30 uur. Per sessie kunnen maximaal 40 personen binnen. In de kalender kan je zien of er nog plaatsen vrij zijn. We volgen de richtlijnen van de overheden en vragen dus bij de deur je coronapas. Een volledig Meulenmaal bestaat uit aperitief, soep, omelet met spek of paddestoelen en dessert met koffie of thee.

Al wie de molen bezoekt of van een ‘meulenmaal’ komt genieten, draagt meer dan een steentje bij om dit Oelegemse monument draaiende te houden!

Je kan ook een cadeaubon kopen om iemand een Meulenmaal cadeau te doen. Heb je een cadeaubon die intussen ‘vervallen’ is? Geen nood, uiteraard wordt die automatisch verlengd zodat je die nog kan gebruiken.
Heb je nog vragen? Contacteer dan Patricia Vervloet op het nummer 0473 99 99 86

Molenzondagen
Iedere laatste zondag van de maand (behalve in december) kan je van 14 tot 17 uur een vrij bezoek brengen aan de molen.

Molenfeest
De laatste zondag van augustus is het provinciale molenzondag. Sinds 2016 organiseren we dan een klein molenfeest.
Van 14 tot 17 uur kan je bij ons terecht voor een ambachtenmarkt, volksspelen of een molenbezoek. En natuurlijk voor een frisse pint of een lekker ijsje.

Vertelnamiddag
In oktober vergasten we je normaal op boeiende verhalen en getuigenissen van echte Oelegemnaars. Door omstandigheden gaat die nog steeds niet door.

Kerstmarkt
In 2021 gaat de Oelegemse kerstmarkt niet door. We maken het gezellig bij het bakhuis en in de molen en serveren met plezier een Slag van de molen, een streekbier, iets fris of iets warms.

We hopen jullie in 2022 weer regelmatig in de molen te kunnen ontvangen. Uiteraard volgen we de richtlijnen van de verschillende overheden. Op dit ogenblik zijn we verplicht voor activiteiten die IN de molen doorgaan bij de ingang je coronapas te controleren en te vragen dat je je mondmasker draagt zolang je niet aan tafel zit. Ook het aantal personen per tafel is beperkt.

Voor een meulenmaal moet je op voorhand reserveren. Dat kan via  info@debrakken.be met vermelding van het aantal personen en de gewenste shift. Shift 1 van 10.30 tot 12.30 uur; shift 2 van 12.30 tot 14.30 uur; shift 3 van 14.30 tot 17.00 uur.

zondag 9 januari 2022: Meulenmaal

zondag 13 februari: Meulenmaal (na voorafgaande reservatie en op vertoon van je covidpas) shift 1: nog slechts 3 tafels van 4 personen beschikbaar; shift 2: nog slechts 1 tafel van 4 personen beschikbaar; shift 3: nog ruim plaats

zondag 13 maart: Meulenmaal

zondag 10 april: Meulenmaal

zondag 24 april: Erfgoeddag

zondag 8 mei: Meulenmaal

zondag 12 juni: Meulenmaal

zondag 28 augustus: provinciale Molenzondag

zondag 11 september: Meulenmaal en Open Monumentendag

zondag 9 oktober: Meulenmaal

zondag 13 november: Meulenmaal

zondag 11 december: Meulenmaal