De Brakken nog altijd op berenjacht!

Van A(chterstraat) tot Z(andhovensteenweg)

Onze ‘huisfotograaf’ Danny Huygens heeft intussen al meer dan tweehonderd verschillende beren en ander knuffels vastgelegd. Hij blijft dat de volgende weken ook nog doen. Maar je kan hem zeker ook helpen. Kijk in onze fotogalerij welke beren al gekiekt zijn. Zie je er eentje dat we nog niet fotografeerden? Je mag altijd een goede foto (in jpg) opsturen naar info@debrakken.be. Zet er zeker je naam bij én de straat waar de beer te zien is. Ontbreekt de beer in onze fotogalerij, dan zetten we jouw foto er bij!

De Brakken dragen zo hun steentje bij om het ‘beren jagen’, een van die nieuwe praktijken die sinds de coronacrisis her en der opduiken, te documenteren. Histories vzw* roept op om de onderzoekers van morgen te helpen en alvast voor de nodige bronnen  en getuigenissen te zorgen. Waar vinden we die beren? Op welke manier worden ze in de kijker geplaatst? En vooral ook wie zijn de berenjagers in Vlaanderen anno 2020? 

*Histories vzw vormt het vervolg op de werking van Heemkunde Vlaanderen, Familiekunde Vlaanderen en LECA (het Landelijk Expertisecentrum voor de Cultuur van Alledag). Je kan er terecht voor alle vragen rond genealogie, lokaal erfgoed, heemkunde en cultuur van alledag.