1 mei: klassiek concert in de kerk van Oelegem

De Brakken vieren feest! Eind 2024 zal het vijftig jaar geleden zijn dat enkele enthousiaste jonge Oelegemnaars beslisten een heemkundige kring te stichten. In de loop van dit jaar geven we onze vaste evenementen een extra feestelijk tintje. Daarnaast doen we ook af en toe iets meer.

Het eerste extraatje dat er aan komt, is een 1 mei-viering. Onder de titel Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men U, Maria, tegen kan je van 10 tot 13 uur terecht in ‘het winkeltje’ op het Torenplein 9. Je kan er helpen om traditionele witte en blauwe papieren bloemen te maken. Er hangt ook een fototentoonstelling van de straat-, boom-, staak- en veldkapelletjes uit Ranst. Daar is de inkom gratis.

In de namiddag kan je in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van 15.00 tot 16.30 uur genieten van een klassiek concert door contratenor Jannes Desmet (zang) en Katarzyna Hajduk (piano en orgel). Naast profaan werk brengen ze ook typische Mariale stukken. Je krijgt werk te horen van Bach, Cavalli, Franck, Hahn, Händel, Mozart, Purcell, Schubert en Vavilov. Op zondag 28 februari oefenden Jannes en Katarzyna al even bij het orgel in de kerk.

Tickets kosten 15 euro. Je bestelt ze bij voorkeur via mail op info@debrakken.be Heb je zelf geen mail, dan kan je bellen naar 0474 88 05 11 (Joke) of een briefje in de bus stoppen op het secretariaat, Kerkstraat 17. Er zijn nog plaatsen, je kan op 1 mei tegen 14.30 uur ook gewoon naar de kerk komen en ter plaatse betalen. Dat kan enkel cash.

Na afloop nodigen De Brakken iedereen uit om nog even bij de molen langs te lopen, waar we onze straatkapel met de zelfgemaakte bloemenslingers versieren en waar we je op vertoon van je toegangsticket voor het concert een drankje aanbieden.

Jannes Desmet is een gepassioneerde muzikant/zanger uit Limburg die zich specialiseert in klassieke en oude muziek. Reeds als kind toonde hij grote interesse in viool. Later is hij viool gaan studeren aan het conservatorium ‘LUCA school of arts’ te Leuven, waar hij les kreeg van Elisa Kawaguti, laureate van de Koningin Elisabeth Wedstrijd. De laatste vijf jaar verdiept hij zich hoofdzakelijk in zang (countertenor) samen met zijn leerkracht Kim Meyns. Jannes neemt regelmatig deel aan projecten en speelt ook piano. Als kind heeft hij een aantal jaar pianoles gehad, maar is vervolgens autodidactisch verder gegaan. Voor Jannes staan authenticiteit, spontaniteit en kwetsbaarheid centraal in het beleven en delen van muziek.

Katarzyna Hajduk studeerde cum laude af aan de Frédéric Chopin Universiteit voor Muziek in Warschau in 2010. Zij vervolmaakte zich aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, waar zij het post graduaat behaalde bij Jan Michiels in 2012 en historische piano in de klas van Piet Kuijken in 2015. Zij is laureaat van vele internationale concours. Haar repertoire reikt van barok tot hedendaagse muziek. Katarzyna Hajduk bracht twee cd’s uit. Zij doceert piano aan de GO! Muziekacademie van Etterbeek.