Meimaand – Mariamaand

Meimaand – Mariamaand

De meimaand is in de katholieke traditie de maand waarbij Maria extra wordt geëerd en – letterlijk – in de bloemetjes wordt gezet. Die traditie is stilaan aan het verdwijnen, maar hier en daar valt het nog op: in de maand mei zijn verschillende kapellen en kapelletjes versierd met slingers van witte en blauwe papieren bloemen.

In 2021 verhuisden we het met afbraak bedreigde kapelletje van de Vlotstraat naar ons molenerf. In datzelfde jaar nam een van onze leden, Jochem Van Rheenen, het initiatief om samen met zijn leerlingen van het VTI in Kontich het boomkapelletje in de beuk aan het begin van de Kerkhoflei te restaureren. Die verhalen kon je volgen in ons contactblad 2021-02.

De Brakken willen er voor zorgen dat beide kapelletjes in de maand mei versierd zijn. Daarom organiseerden we op Erfgoeddag (23 april) een workshop papieren bloemen vouwen door Nancy Noyens. Het weer zat die dag jammer genoeg niet mee. Gelukkig was het een week later, op 1 mei, stralend weer en kon Nancy de bloemenslingers ophangen.