De molen staat in rouw

De Brakken zijn een van hun sterkhouders van het eerste uur verloren. Op 3 mei 2024 is Jos Ceulemans overleden. Tientallen jaren lang was hij een van de vaste waarden in de molenhelpersploeg. Zowel Jos als zijn zus Delphine, zijn schoonbroer Frans Marinus en zijn moeder Georgette waren er als de kippen bij toen De Brakken in de jaren 1980 van start gingen met het ‘Molenontbijt’, later omgedoopt naar het ‘Meulenmaal’.

Jos werd geboren op 8 augustus 1942, als derde van in totaal zes kinderen van Remi Ceulemans en Georgette Van Camp. Op 23 mei 1970 trouwde hij met Lieve Ketels. In 2020 vierden Lieve en Jos nog samen met hun drie zonen, schoondochters, kleinkinderen en vele vrienden hun gouden huwelijksjubileum. Het overlijden van Lieve, op 3 maart 2022, was een zware dobber voor Jos.

Jos bleef zich inzetten voor De Brakken, elk Meulenmaal vond je hem steevast achter de toog, bij de ’tap’, om iedereen van een Slag-van-de-molen, een Tits of frisse pint te voorzien. De laatste maanden liet zijn gezondheid hem gaandeweg in de steek. Maar hij bleef naar onze molen komen, zo vaak het ging. We zullen hem missen!

Het wiekenkruis van de molen is ‘in rouw’ gezet tot na de uitvaart. We wensen de familie veel troost en sterkte.

Jos en zus Delphine, allebei ‘oorlogskinderen’, een leven lang twee handen op een buik